Det finns så många olika färdiga bearnaisesåser att köpa. Eftersom vi älskar bearnaisesås så har vi prövat många.
För mig så har jag ingen favorit, bara det är bea så gillar jag det. Rydbergs är annars god.
För mig så tycker jag att Rydbergs är lite för klen i smaken. Den man ska ha är Örneborgs bearnaisesås som vi i dagsläget endast kan hitta på Netto. Jag tycker att den passar till det mesta, och har en stark beasmak.
måndag 23 april 2012
söndag 22 april 2012
Berg- och dalbanebrunch

Stället var jättefint, och folk var trevliga. Här äter snofsiga svenskar känns det som. Tror att vi var de enda blattarna. Kallrätterna var supergoda och la ribban högt för varmrätterna och dessert. Makrillen är min favorit. Jag som älskar sill och lax tyckte redan härifrån att brunchen var värd. Tyvärr var det lite av en berg- och dalbana. Varmrätterna var inget speciellt. Blomkålsomeletten var "hallå?". De varma saknade fantasi.

Dessertbordet var en besvikelse! Rulltårta för mig är den typ av kakan jag inte föredrar att äta. Så fanns det två olika sorter också. En med sylt och en annan som såg ut som choklad. Den med chokladen visade sig att vara dränkt i nån typ av vätska. Jag kan fortfarande inte avgöra om rysningarna från kakan kom från huvudet neråt eller tårna uppåt. En blöt kaka var det för oss i alla fall. Kladdkakskuberna var okej och pannkakorna var för fan färdigköpta pankisar! Stort plus för deras kaffe och lösviktste.
![]() |
3 av 5 rishattar |
måndag 16 april 2012
Beroendeframkallande sushibitar
Haiku Sushi Lounge ligger på Drottninggatan i Göteborg. De har sushibuffé på rullband! Ät så mycket du orkar för 169:-! Soppa och te ingår. Vid det här lagret borde ni alla skämmas om ni inte förstått av vi älskar buffé.
![]() |
Fan, att den är så god! |
![]() |
Matkoma |
![]() |
Mm, råa räkor!! |
Här har vi ett sushiställe som har lyckats med rullband. Dom lever upp till deras namn, en lounge. Kan förstå att dom har mycket att göra, men när man sitter där en söndagseftermiddag och vill koppla av, så för dom oljud med att hälla ut alla plasttallrikar på bordet. Samma som Incontro, när man har "öppet kök" så bör man ha en annan inställning.
![]() |
4 av 5 rishattar |
söndag 15 april 2012
Lyxa till det på en söndag
Söndagsbrunch på Incontro vid Korsvägen, Göteborg. Italiensk brunchbuffé för 166 kronor? Konstig summa. Kallrätter består av olika kalla grönsakrätter, salami, bulgursallad, potatissallad, ostar, laxsandwich m.m. Varmrätter består av friterade kycklingklubbor, revbensspjäll, pizza, tortellini, gratinerade makaroner, bacon, scrambled eggs och italienska korvar. Dessertbordet var uppdukat med glass och hemmagjord chokladsås, maränger och grädde. Äppelpaj, hallonmoussetårta med chokladbotten, minicupcakes, belgiska våfflor, pannkakor och frukttallrik.
Revbenspjällen såg svarta och torra ut. Flashbacks från Mr Johansson. Av min förvåning var dom svarta, men absolut inte torra. Dom var goda som fan. Allt var gott, men banga gratinerade makaronerna och hallonmoussetårtan. De smakade ingenting. Pizza med bacon och getost tänker man salt plus salt, men mina smaklökar larmade om sött! Det var inte äcklig, men ätbart. Fick bara en liten chock.
Jag tyckte att auberginerätten var god. Revbensspjällen och laxsandwichen var också något jag tog en extra gång. Det fanns mycket gott och förutom makaronerna så var hallonmoussetårtan i skuggorna.
Incontro's brunch är ganska omtalad, och därför tänkte vi testa den. Inredningen var fräsch och modern. De hade live pianospelning som höjde stämningen. Vi förväntade oss möjligen lite bättre service. Det var mer av en kundmottagning från garderob till hovmästaren till servitrisen. Saknade det lilla extra. Öppet kök menas att gäster ser och hör kockarna. Även om det inte stör mig så kunde dom behärska sitt språk.
![]() |
Svarta klumpen är revben |
Jag tyckte att auberginerätten var god. Revbensspjällen och laxsandwichen var också något jag tog en extra gång. Det fanns mycket gott och förutom makaronerna så var hallonmoussetårtan i skuggorna.

![]() |
4 av 5 rishattar |
fredag 13 april 2012
Kycklingfötter som kvällssnacks

I dessa som är fördelade i förpackningar är de kokta med chili och smak av päron. Beckie tycker att de har en försmak av godis. Jag tycker att de är ganska starka och inte lika goda som "vanliga".

En summering är att om du någon gång ska testa kycklingfötter, ät tillagade och varma. De är gott!
onsdag 4 april 2012
Veckans svälj
Uppe mot fjärde året i Göteborg och bestämmer mig för att införskaffa ett våffeljärn i hushållet. Ställer fram den och vispar upp en smet. Men varför kokar våfflorna?
Denna fanskapsjärn blir ju aldrig het. För att de ska bli någorlunda gyllenbruna tog det 15 minuter per våffelfanskap! Vi gjorde fyra styck på en timme.
Ska jag åka tillbaka till Media Markt med den som är en dag gammal?
![]() |
Våffeljärn från Waves |
tisdag 3 april 2012
Hur fick dom fem rishattar??
Vi var på Mr Johansson Stig Center i Söndag och har lust att ta tillbaka ett par rishattar. De mesta var en besvikelse. Varför höll de inte samma mått som de andra gångerna vi vart där?
Laxen som jag tycker om, var torr. Tänkte att den kanske hade stått i värmehållning för länge, men när dom kom ut med en ny, så var den redan överstekt. Att äta ankan kändes som att slicka asfalt. Ox- och kycklingspetten var sandpapper på spett. Mums.
Oxfilé med svampinjoner i gräddsås, vad hände med gräddsåsen? De gångerna jag ätit gräddsåsen har varit så god. Besvikelse! Jag som trodde att de friterade bananerna kunde rädda min middag, men när det tog slut gjorde tog det så långt tid att få ut nya. Två andra gäster hade frågat om dom. Tillslut sket jag i den.
Vi var där med min familj och jag satt och skämdes under hela middagen. De fick inte uppleva det vi upplevde. Eftersom jag hade pratat så bra om Mr Johansson så gav jag dom höga förväntningar. Det kändes som jag fick förklara rätt för rätt att de inte smakade som de andra gångerna.
Vi uppdaterar detta för att vi inte anser att de förtjänar full pott denna gång. Vi har varit där flera gånger men om denna skulle va första gången så skulle vi inte återkomma.
Folk kommer inte tillbaka bara för de finare råvarorna, när man inte kan tillaga det rätt. Kan förstå att det är svårt att upprätthålla en buffé om man inte har stor kundflöde, men de hade gott om kunder. Är det verkligen så svårt att hålla standarden på en buffé?
Sashimin höll sin standard.
![]() |
Mm, saftig anka... |
Oxfilé med svampinjoner i gräddsås, vad hände med gräddsåsen? De gångerna jag ätit gräddsåsen har varit så god. Besvikelse! Jag som trodde att de friterade bananerna kunde rädda min middag, men när det tog slut gjorde tog det så långt tid att få ut nya. Två andra gäster hade frågat om dom. Tillslut sket jag i den.
Vi var där med min familj och jag satt och skämdes under hela middagen. De fick inte uppleva det vi upplevde. Eftersom jag hade pratat så bra om Mr Johansson så gav jag dom höga förväntningar. Det kändes som jag fick förklara rätt för rätt att de inte smakade som de andra gångerna.
Vi uppdaterar detta för att vi inte anser att de förtjänar full pott denna gång. Vi har varit där flera gånger men om denna skulle va första gången så skulle vi inte återkomma.
Folk kommer inte tillbaka bara för de finare råvarorna, när man inte kan tillaga det rätt. Kan förstå att det är svårt att upprätthålla en buffé om man inte har stor kundflöde, men de hade gott om kunder. Är det verkligen så svårt att hålla standarden på en buffé?
Sashimin höll sin standard.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)